Vad styr ditt liv?

Häromdagen hade jag ett möte med min community grupp och vi skulle prata om andlighetens plats i den. Hur vi såg på det, hur vi ville att det skulle se ut. Och jag upptäckte att jag hade mycket svårt att definiera vad jag menar med den andliga aspekten i mitt liv fast jag vet att det är klart viktigt för mig. Det är fortfarande ovant att prata om det. Det är ett ämne som är ju så olika för olika personer. För mig är det en personlig resa, ett begrepp i ständig utveckling. 

Det var störande att konstatera att det blev så svårt att kommunicera om något så viktigt för mig. 

Jag inser att det delvis beror på hur mycket jag vågar visa vad jag tror, berätta om sådant det inte råder konsensus om och som kan väcka stark motstånd. 

Den andra aspekten är att jag behöver förtydliga för mig själv vad andlighet egentligen innebär för mig för att kunna sedan formulera det för andra. 

Så när jag efteråt pratade med min nära vän kom jag fram till att min andliga utforskning och utveckling är det som är styrande i mitt liv. 

541A5937-85D9-4548-B215-9FE52B016032

Det är längtan och drivkraften att vara mer mig själv, att vara i kontakt med alla aspekter – stora och små, min essens och de sårade delarna, visdom och vilsenhet. 

Det handlar om känna mig själv bättre och visa mig fullständigt så mycket jag bara törs. Våga ta risken att dömmas eller inte bli omtyckt. Ta chansen att leva fullständigt och utmana de befintliga levnadsnormerna. 

Andlighet är det som guidar min handlingar, hur jag vill möta andra och mig själv: mer och mer från ovillkorlig kärlek. Det är vad jag vill bidra med i denna världen: mera liv, mer harmoni. Det är mitt syfte med allt jag gör: Empowering Love / Deep connection / Unify – dessa ord som jag känner jag resonerar med och ger mening till vardagen när jag är i kontakt med deras innebörd. 

Enpowering Love är den villkorslösa kärleken som vet och lyfter fram varje individs storhet oavsett deras handlingar och livsvägar. Kärleken som hjälper alla att se sin potential och uttrycka den. 

Deep connection är den äkta kontakten både med mig själv, min sanning och med andra. Autentiska möte där vi ser varandra, berörs. Kontakt med helheten, livet och det som är större än oss. 

Unify är föreningen av alla våra aspekter. Acceptans av vår mörker och vårt ljus, det feminina och det maskulina inom oss, det intuitiva känslomässiga och det rationella. Det är att höra vad de olika aspekterna vill säga, för att mer medvetet hitta en 3:e väg som får två tillsynes motsatta aspekter i en själv att jubla och dra tillsammans åt samma håll. Det är integration istället för att försöka bli av med någon aspekt. 

Och i community-sammanhang, betyder det för mig att leva med andra som också utforskar medvetet denna inre resa. Människor som ger utrymme i sina liv för denna kontakt och utveckling – både i form av egen tid men som också vill utforska det tillsammans i olika former – stödcirklar, ceremonier, olika processer och metoder som hjälper oss att kommunicera, sluta fred med våra sår och leva mer fullt ut. 

Hur uttrycker det sig konkret?

I dagsläget, betyder det att jag väljer att ta hand om mitt inre och min energi först, innan jag försöker göra något annat under min dag. Det gör jag främst för att vara mer i kontakt med mig själv och den större intelligensen som uttrycker sig som min intuition. 

Jag väljer att ge mig stunder själv, i tystnad, gärna ute under bar himmel, i skogen, vid sjön, på en klippa, i trädgården. 

Jag praktiserar yoga och meditation. Jag frågar mig vad ”Empowering Love – Deep Connection – Unify” skulle göra i olika situationer när jag inte längre vet hur jag ska komma vidare. Jag öppnar för min intuition att nå mig. Jag övar att ta emot alla känslor hur än svara de kan ibland kännas att vara med. 

Jag går olika kurser och seminarier som ger mig nya verktyg och nya perspektiv för att möta livet och möta andra. 

Och du, vad är det som får lov att ge riktning i ditt liv?

Kommentera gärna och lev väl!

2 thoughts on “Vad styr ditt liv?

 1. Tack för ännu ett givande inlägg!

  Känner igen utmaningen med att förklara det som egentligen är bortom ord, och även det att våga stå för det jag tror på.

  Numera är jag väldigt öppen med vad jag står för och hur min verklighet ser ut, och genom denna öppenhet och sårbarhet vaknar en styrka och en självklarhet inom mig som går bortom vardagen. Rötterna finns i evigheten, och vi blommar i nuet.

  En del av mitt uppdrag är att förklara luddiga “andliga” principer och lagar på ett mycket enkelt sätt med hjälp av metaforer och liknelser, och att döma av de reaktioner jag får lyckas jag bra med att förmedla livets flöde. Egentligen är nog livet väldigt enkelt, och vi människor har en tendens till att krångla till det väldigt mycket i onödan. 😉

  Allt Gott!

  /Sven-Alex

  Liked by 1 person

 2. Tack! Alltid lika stödjande att få till mig dina kommentarer.

  Efter att ha skrivit inlägget, kändes det som om jag skryter om en förmåga att vara som jag inte känner att jag egentligen har. De två senaste dygnen kom med mycket utmaning i form av desperation att kunna verkligen styra mina dagar. Och jag vet hur fåfängt och kontraproduktiv det är att vilja styra och kontrollera. Men kontrollbehovet kämpar hårt för att hävda att det är så jag kommer att överleva. Att utan den blir inget gjort, att jag missar viktiga saker och ställer till det för mig.

  Men just det här att uttrycka vad det andliga är och betyder för mig, bortom utmaningen i att våga visa mig och mina tankar, är så svårt för det är i ständig utveckling i mig. Dels är det glädjande: jag längtar efter den evolutionen! Dels gör det svårare att våga säga det jag känner och tror just nu, eftersom det är ganska nytt och att jag kommer att tycka, känna annorlunda om ett tag! Utmanande när ”Sanningen” växer och transformeras hela tiden! Vi är så vana från egots perspektivet att söka oss till sådan som är fast och oföränderligt.

  Fast förändring är grund tecken för liv!

  Önskar dig allt väl på din väg.
  Med kärlek.
  Olivia

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.