Cynism, dövande och positivt tänkande

Originally posted on Transivitus:
Jag har lyssnat på några avsnitt av podden Andra Sätt idag och igår kväll. Det väcker mycket känslor hos mig. Jag blir lite förfärad över hur människor resonerar, inte minst personen som står bakom podden. Hur de ser cynism, att man dövar sig eller att man ser positivt på framtiden som…

En inspirerande artikel om vikten att Hedra Smärtan, tillåta den finnas o uttryckas på ett hälsosamt sätt för att kunna skapa den vackrare världen våra hjärta vet är möjligt.

Fokus på det positiva, dit man vill är viktigt, för det vi fokuserar på växer.

Men vi kan varken uppleva sann glädje om vi trycker undan våra svåra känslor eller hitta kraft och motivation om vi försöker döva det som gör ont. När vi bedöver det som gör ont, stänger vi ner kanalen för glädje, njutning och kreativitet samtidigt.

Transivitus

path3

Jag har lyssnat på några avsnitt av podden Andra Sätt idag och igår kväll. Det väcker mycket känslor hos mig.

Jag blir lite förfärad över hur människor resonerar, inte minst personen som står bakom podden. Hur de ser cynism, att man dövar sig eller att man ser positivt på framtiden som något nödvändigt för att verka i världen. Eller i varje fall oundvikligt.
Det är inte nödvändigt. Och det går att hantera de negativa känslorna som uppstår i konflikten med hur världen ser ut och vem en själv på ett annat sätt än med cynism, dövande eller positivt tänkande.

Jag tänker på aktivt hopp. Att se saker för vad de är och samtidigt verka i det. Trots att vi inte vet hur det kommer att gå och trots att vi ibland kan tvivla på vilken skillnad vi gör. Det här senaste året har inneburit en utveckling för mig, där jag…

View original post 427 more words

One thought on “Cynism, dövande och positivt tänkande

  1. Kul att du tyckte blogposten på transitivus var intressant 🙂

    Jag ska påbörja ett skrivprojekt till hösten som handlar om inre omställning, där jag besöker olika gårdar i Sverige, som du kanske tycker är intressant. Det kan du läsa om och följa här:
    https://intebaramorotter.wordpress.com/

    // Sofia

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.