Affirmationner – en sanning växer fram

Så kraftfulla om de känns äkta.

Det är ett populärt begrepp att jobba med affirmationner. Men det är lätt att hamna i positiv tänkandets fällan, dvs förnekelse av delar av verkligheten som vi inte vill ta med.

I november så landade jag i följande affirmation för att prioritera mera mitt välmående som ett förutsättning till allt jag vill och kan åstadkomma i världen.

IMG_9013

Glad och stolt kände jag mig över den fina och starka bilden.

Men snart insåg jag att det var något som inte stämde med affirmationen. Att jag kunde inte använda den, speciellt de dagarna energin var låg. Det tog emot, jag kände ju inte att jag mådde bra… Jag lät det vara en stund, men det var tydligare och tydligare att jag behövde något annat, som skulle ge mig kraft oavsett hur dagens form och omständigheterna såg ut.

För en vecka sen, under min morgonstund med yoga och meditation så kom det till mig, vad jag behöver och landade i en ny bild och affirmation:

IMG_9170

Första stycket känns så rätt, likaväl bilden med händerna som omsorgsfullt tar hand om min inre värld med sitt mörker så att den kan i sinom tid blomstra.

Men jag kände ganska fort under veckan att mellan stycket tog något emot. Att det var en önsketänk men inte riktigt det som händer.

Och imorse under yogan så kom en ny formulering som känns bra:

IMG_9234.jpg

Att känna in är vår kompass. Nu har jag en bra påminnelse om mina prioritet och min tillvägagång när jag startar min dag.

Vad är din affirmation som riktar din dag?

Kommentera gärna!

2 thoughts on “Affirmationner – en sanning växer fram

 1. Lysande! Tack för att du delar med dig! Vilka bilder! Känner igen den där processen. 😉 Ibland är de för mig så att en riktning, ett steg på vägen, som känns 100 % rätt i stunden finns till för att jag skall röra mig i en viss riktning mer än ett slutmål. Precis som att det kan kännas 100% rätt att välja en viss “dörr” i livet. Dörren är ju vägen, inte målet.

  Som svar på din fråga är min dagliga affirmation numera mer av ett val: “Jag väljer frihet”, “jag väljer harmoni”.

  Allt Gott! Tack!

  /Sven-Alex

  Like

  1. Tack så mycket för feedback. Det är så sant! Det viktigaste är ju aldrig att det vi bestämmer, känner ska vara 100% rätt, utan det är att ta steget i denna riktningen och vara öppen och upptäcka hur det ser ut från denna punkt för att känna och välja vår nästa steg i livets dans.
   Med värme, Olivia

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.